Selecteer een pagina

Waarom is een goed interieurontwerp belangrijk als je start met een verbouwing

Super spannend! Je gaat verbouwen. Jullie hebben de knoop doorgehakt en gaan jullie dromen waarmaken. Een thuis wat volledig jullie persoonlijkheid weerspiegelt en waar je je straks helemaal happy in voelt.

Een goed plan is het halve werk, en geloof me, dat is het! De tijd die je vooraf besteed aan een volledig interieurontwerp gaat je tijdens het traject enorm helpen, tijd schelen en kosten besparen.

Tijdens de verbouwing komen er zoveel vragen op je af:

Is dit de juiste indeling, past het bij onze manier van leven? Hebben we rekening gehouden met alle functies?

Technische vragen; Kan deze muur weg? Hoe kunnen we de ruimtes goed en functioneel indelen en welke consequenties komen hieruit voort?

Welke Sfeer en stijl vinden we mooi? Misschien hebben jullie beide een andere smaak?

Het uitkiezen van kleuren en materialen? Vloer, afwerking wanden, de keuken, kozijnen en deuren, tegelwerk, sanitair noem het allemaal maar op, alles is tenslotte mogelijk…

Je moet zoveel beslissingen nemen dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Het is ook best lastig om vooraf het grote plaatje te zien, hoe komen alle keuzes die je maakt bij elkaar?

De kosten die je maakt tijdens een verbouwing wegen niet op tegen de kosten van een goed interieurontwerp. Het kost veel meer geld wanneer je gaandeweg nog allerlei keuzes moet maken onder tijdsdruk of aanpassingen doorvoert tijdens de verbouwing. Wanneer je een goed plan hebt kan de aannemer ook voorafgaand een volledige aanbieding doen, hierdoor komen jullie beide niet voor vervelende verassingen te staan.

Kortom; een goed Interieurontwerp is het halve werk!

ShowUp 

Bezoek aan deze beurs was erg inspirerend. Een aantal leuke gesprekken gehad en weer nieuwe inspiratie opgedaan voor accessoires en andere mooie hebbe dingetjes. Mooie labels met handmade products. Het is maar goed dat je hier niks kan kopen want je loopt door een mega grote concept store waar alles naar je lonkt en knipoogt…

Museum  Voorlinden

Af en toe moet er ook tijd zijn voor wat inspirerende uitstapjes. Dat is dit museum zeker. De tentoonstelling Less is More en de prachtige werken van Do Ho Suh waren absoluut een bezoek waard! Alleen het museum zelf al ligt op een mooie locatie midden in de natuur met prachtige tuinen.